Comerç de proximitat

 

—Ja has comprat l’amic invisible?
—Ostres, no… Per déu, me n’havia oblidat completament! I no sé què regalar-li, vaig molt perdut.
—Doncs només et queden dos dies.
Té raó, si no m’espavilo no tindré el regal pel dia de Nadal. Res, ara amb això de l’Amazon és fàcil i t’ho envien en 24 hores. Miro al mòbil i entre tantes coses no sé que escollir, de cop veig un objecte que m’agrada, o millor dit segur que li agradarà molt, vaig a prémer “comprar” i m’ho penso… Com tinc la tarda lliure i avui diumenge les botigues estan obertes, que et sembla si surts a passejar i te’l mires, no sigui que vist en la realitat et decebi, les fotos a l’Amazon estan molt bé i després, quan reps el producte et pot frustrar.
Passejo pel meu barri, miro botigues i entro en una que segurament tindran el que he buscat, miro per les diferents estanteries i no el trobo, estic com al mòbil, cercant sense èxit. Penso, i si preguntes? Vaig a la dependenta.
—Perdona —li ensenyo la imatge des del meu mòbil—, tens això?
—Sí, —m’ho diu somrient i contenta de tenir-ho— el vols?
—Sí, bé… Més aviat vull veure com és.
—Cap problema.
Marxa, recorre un passadís i va directe a un racó que jo no havia vist i, efectivament, allà està. Me’l mostra.
—Aquest és el de la foto —en veure la meva cara de sorpresa em diu— si vols tenim altres models.
El meu rostre expressava sorpresa per l’amabilitat que m’oferia.
—No, ja m’està bé aquest.
—Vols que te l’emboliqui per a regal?
—Sí, i tant! Gràcies.
Va agafar un paper que d’una banda era gris fosc i de l’altre un vermell lluent, va fer uns plecs especials amb molta gràcia de manera que quedava un contenidor per dins vermell i per fora gris amb una ratlla vermella gràcies al replec que havia fet per una de les bandes, va donar-li unes voltes, afegir uns cordills daurats, uns gomets negres on hi havia escrit “bones festes” i em va donar un paquet que era una monada, quin luxe.
Tornava a casa satisfet, content, amb el que volia i pensant: si cadascú de nosaltres féssim això aquests nadals, a més d’ajudar al comerç de proximitat, et sentiràs molt bé perquè segut que t’atendran com un rei.

 

Deixa un comentari