Tieta Eugènia

 

—Com estàs?
—Ja veus, feta una piltrafa.
—Caram—. Que pots dir quan veus que la persona que tens davant està realment ben fotuda.
—Mira—, es treu el llençol de sobre i em mostra el seu cos nu ple d’esparadraps, drenatges, tubs…— Ja veus, ja no em fa vergonya ensenyar-lo, l’ha remenat tothom—. Tal com està, el més admirable és que és capaç de fer broma de si mateixa. —Els metges sabran què han de fer i, mira, si poden arreglar-ho millor però ho he rumiat i jo ja ho tinc clar, ja sóc gran i, que carai, un dia o altre he de morir i marxar oi?
—Què dius!
—Siguem clars, ho he pensat molt i estic decidida que això s’acaba, per tant, que sigui el que Déu vulgui. —M’ho diu mentre m’agafa fort de la mà i jo amb l’altre li acaricio els dits, estem francament commoguts per les seves paraules i valentia— Ara escolta’m bé, si us he fet alguna cosa dolenta o malament a tu o algú de la teva família digues-m’ho i et demano que em perdonis.
—Però què dius tieta, si sempre m’has regalat alegries i molta estima. Només guardo de tu que bons records.
—De veritat? Que bé! Gràcies, com m’agrada que em diguis això, ara em quedo més tranquil·la. Saps, vull marxar en pau amb mi mateixa i amb tothom, crec que és això el que ara he de fer i és el que ara toca.
—Gràcies a tu tieta per tot el que m’has regalat a la vida.
—Au vés… Encara penso que podria haver fet més… Sobretot, estimeu-vos molt. No us baralleu. Mireu d’estar sempre units. M’ho promets.
—És clar. T’ho prometo.
Vam quedar-nos llarga estona xerrant, rient, recordant mentre seguíem agafats de les mans i, després d’explicar-nos un munt d’anècdotes, ens vam acomiadar. Estava clar que era un adéu per sempre, tranquil, sincer, relaxat. Gràcies per acomiadar-te amb aquesta sinceritat, has marxat deixant-nos a tots amb un “bon sabor de boca”, tant de bo jo sigui capaç de fer-ho així quan em vingui el moment. Descansa en pau allà on siguis… Què dic, allà on siguis? No… N’estic convençut que estàs al cel amb tots els teus que la vida s’ha emportat.

 

Deixa un comentari