Karin Leiz, la creativitat des de l’anonimat

Karin Leiz és la musa indiscutible de Leopoldo Pomés, ella va estar al capdavant de Studio Pomés col·laborant artísticament —i també com a model— amb els treballs de Leopoldo, i sent la creadora dels guions dels més dels 3.000 anuncis que van fer, a més de documentals (la sèrie de catalans universals), cinema (Ensalada Baudelaire), grans esdeveniments (l’acte d’inauguració dels mundials de futbol al 82), vídeos promocionals (per les Olimpíades de Barcelona 92, o per les Rondes de Barcelona), i infinitat de diversos treballs pioners dins del món del màrqueting i la publicitat. En aquest vídeo parlem especialment de Freixenet, un altre dels seus grans èxits publicitaris, a la UAB vaig fer una presentació parlant de Leopoldo i la seva relació amb aquesta gran marca de cava a l’alumnat de 3er del grau de Relacions Públiques i Publicitat, i ara, veient l’interès que té aquesta entrevista, la vull fer pública i compartirla. Amb Karin vam parlar de la seva feina en uns anys on les dones en general, i dins del món de la publicitat en particular, eren invisibles, o “petites” com diu ella mateixa a l’entrevista. No us la perdeu!

Una altra de les facetes creatives d’aquesta gran dona és l’escriptura i la cuina (van crear juntament amb Leopoldo la truiteria Flash Flash i el restaurant il Giardinetto, tots dos encara segueixen la seva aventura a Barcelona), és una gran escriptora i millor cuinera. Com ens encanten el temes culinaris i això és La Cuina de la Realització, doncs no puc estar de recomanar-os aquests dos llibres escrits per ella mateixa 1460 recetas para disfrutar de las verduras todo el año i Cocinar con hierbas, tots dos són una delícia de llibre tant per la seva impressió com el contingut, indispensable en la cuina d’un bon gurmet.

RECEPTA RELACIONADA

Conill en escabetx de farigola

Karin Leiz
Exquisida recepta treta del llibre de Karin Leiz "Cocinar con Hierbas", ella em va recomanar aquesta explícitament després de la entrevista i jo us la passo perquè pugueu gaudir-ne.
Prep Time 30 mins
Cook Time 1 hr 30 mins
Total Time 2 hrs
Course Segons
Cuina Catalana
Servings 4 personas
Calories 260 kcal

Equipment

  • Cassola de fang

Ingredients
  

  • 1 sencer Conill en octaus
  • 500 ml Oli d'oliva Extra verge
  • 250 ml Vinagre de Xerès
  • 250 ml Vinagre de poma
  • 2 fulles llorer
  • farigola en branca abundant
  • 1 cullereta sal
  • 1 cullereta Pebre negre

Instructions
 

  • Convé preparar l'escabetx en un recipient que després pugui anar a taula com, per exemple, una bona cassola de fang.
  • Cobrir el fons del recipient amb quatre o cinc branques d'escabetx.
    farigola en branca
  • Disposar a sobre els trossos de conill nets.
    1 sencer Conill
  • Salem el conill
    1 cullereta sal
  • Tapar-los amb quatre o cinc branques més de farigola,
    farigola en branca
  • A més de les fulles de llorer.
    2 fulles llorer
  • Repartiu per sobre els grans de pebre.
    1 cullereta Pebre negre
  • Abocar el vinagre de xerès i
    250 ml Vinagre de Xerès
  • el de poma.
    250 ml Vinagre de poma
  • Afegim els 500gr d'oli.
    500 ml Oli d'oliva
  • Atès que el conill ha de quedar cobert pel líquid, pot ser que calgui augmentar la quantitat d'oli i vinagre segons el recipient que s'hagi triat. Sigui com sigui, és important respectar la proporció, és a dir, meitat i meitat de cada ingredient.
  • Poseu la cassola a foc molt suau des del principi i coeu l'escabetx molt lentament fins que la carn estigui tendra. La durada de la cocció suposa d'uns 70 a 90 minuts.
    Aquest plat pot ser més saborós preparat d'un dia per l'altre.

Notes

Exquisida recepta treta del llibre de Karin Leiz “Cocinar con Hierbas”, ella em va recomanar aquesta explícitament després de la entrevista i jo us la passo perquè pugueu gaudir-ne.
Paraula clau conill, escabetx, farigola

Hits: 72

Deixa un comentari

Recipe Rating




Ver más

  • Responsable: Joan Riedweg.
  • Finalitat:  Moderar els comentaris.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat
  • Destinataris i encarregats del tractament:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a cdmon que actua com a encarregat de tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquesta web utilitzem galetes pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic en el botó acceptar, acceptes l\\\\\\\'ús d\\\\\\\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per aquests propòsits.    Configurar i més informació
Privacitat